Ramazan Yufkası
Mayasız Hamur ile Kuru Yufka Tarifi
Onbir ayın sultanı ramazan bu gece
başlıyor. Bunun sevinci ile annem ile birlikte Ramazan ayının vazgeçilmezi olan
yufkalarımızı yapalım istedik. O kadar zevkli ve eğlenceliki kesinlikle
sizlerede tavsiye ederim. Bu arada sac
ve hamur hazırken sac gözlemesi yapmadan
olmaz biz yaptık tavsiye ederiz.
Malzemeler
àMalzemeler çok basit olduğu
için oran vermiyorum. Tercihiniz kadar yufkalık hamur yogurabilirsiniz.
- Un
- Su
- Tuz
Yapılışı
- Malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın ve hamuru 20 dk kadar dinlendirin.
- Sonra yumurtadan biraz daha küçük bezeler yapın.
- Bezeler halinde ayırdığımız hamurları unlayarak oklava yardımı ile incecik açıyoruz.
- Yukaları sacın üzerinde bir iki kez çevirerek pişriyoruz ve hazır.
- Sacınız yoksa büyük tavada yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder