Malzemeler
- 4 adet uzun boylu patlıcan
- 400 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3-4 dilim ekmek içi – daha önceden yapılmış galete unu
- 1 adet yumurta
- sıvı yağ (patlıcanları kızatmak için)
- 2 – 3 adet biber
- 2 adet domates
- tuz, karabiber, pulbiber, kimyon
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- Kürdan
Yapılışı
- Patlıcanlar alaca soyularak şerit şeklinde uzun uzun kesilir ve tuzlu suda 15-20 dk bekletilir.
- Daha sonra tuzu yıkanarak kurulanır ve yağda kızartılır.
- Köftesi için soğanı rendeleyin. Maydanozu ince ince kesin, kıyma, ufalanmış ekmek, yumurta ve baharatları ekleyerek köfteyi yoğurun.
- Biraz dinlendilkten sonra köfteleri avuç içi ile ceviz büyüklüğünde şekil verin.
- Önce patlıcanları daha sonra köfteleri kızartın.
- 2 adet patlıcan alarak artı şeklinde koyun ve ortasına 1 adet köfte koyun.
- Patlıcanın uçlarını köftenin üzerine koyarak bohça gibi yapın. Üzerine biber ve dilimlenmiş domatesten koyarak kürdan ile açılmayacak şekilde tutturun.
- Tüm patlıcanları aynı şekilde yaparak fırın tepsisine dizin.
- Ayrı bir kapta salçayı sıcak suda ezin ve patlıcanların üzerine dökün. Benim tercihim sıcak suda ezilmiş salcayı köfteleri kızarttğımız yagda ısıtıp patlıcanların üzerine dökmek bu sizin tercihiniz.
- 185 derece fırında domateslerin üzeri kızarana kadar bekletin.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder