Ev Yapımı Kiraz Reçeli
Malzemeler
- 1 kilo kiraz
- 3 su bardağı toz şeker
- yarım limonun suyu
Yapılışı
- Önce kirazları yıkayın ve saplarını ayırın.
- Temizlenmiş kirazların çekirdeklerini de çıkarın.
- Bunu yaparken kirazları çok parçalamamak için ince bir çay kaşığının sapını kullanabilirsiniz.
- Ayıklanmış kirazları bir tencereye koyun ve üzerine şekeri ilave edip kapağı kapatın.
- Bu şekilde kirazları bir gece dinlendirin.
- Ertesi gün tencereyi kısık ateşe koyun.
- Üzeri köpüklenince bir kevgir yardımı ile aynı çilek reçelinde yaptığınız gibi pembe köpükleri toplayın (püf noktası için buraya tıklayabilirsiniz).
- Reçel koyulaşıp kıvama geldiğinde (reçelin kıvama geldiği nasıl anlaşılır, görmek için buraya tıklayın) limon suyunu da ekleyin, bir dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- Kavanozlara koyup kapaklarını kapatmadan soğumaya bırakın.
- Reçel soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder