Pekmezli Un Helvası
Tarifimde ceviz kullanmadım ama kesinlikle tavsiye ederim. Şimdiden afiye olsun :)
Malzemeleri
- 125 gr. tereyağı
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı pekmez
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı ceviz – kabaca doğranmış
Yapılışı
- Tencerede tereyağını eritin, tereyağı eridiğinde unu ekleyin ve esmerleşinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun.
- Dövülmüş ceviz, toz şeker, pekmez süt ve suyu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar 5-6 dakika daha karıştırmaya devam edin.
- Sıcakken şekil vererek ılık bir şekilde servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder