KANLICA MANTARI KONSERVESİ
Sezonunda
babamın mantar ve doğa merakı ile birlikte topladığımız kanlıca mantarlarının
konservesini dün annem kavurunca buğün
sizlerle konserve yapımını paylaşmak istedim. Yapımı biraz yorucu olsada uzun
süre sonra yemesi gerçekten çok zevli oluyor. Kolay gelsin.
Malzemeler
- Kanlıca mantarı
- Limon tuz
- Konserve kavanozları
Yapılışı
·
Ölçü vermden
anlatacağım. Elimizde bulunan mantarları temizliyoruz.
·
Emizlenen
mantarları doğruyoruz.
·
Ardından bol
su ile güzelce yıkıyoruz. Diğer taraftan su kaynatıyoruz..
·
Temizlenen
mantarlar suyun içine atılır ve biraz kaynatıldıktan sonra ayrı bir kabın
içerisine soğumaya alınır.
·
Soğuyan
mantarları kavanozlara sıkıştırarak koyuyoruz.
·
Tüm kavanozları
doldurduktan sonra üzerlerine 1 çay kaşığı tuz koyuyoruz ve biraz su ekliyoruz.
·
Kavanoz kapaklarını
ve kavanozun kapak çevresini kuru bez yardımı ile kuruttuktan sonra kapakları
sıkıca kapatıyoruz.
·
Bu
hazırlanan konservenin 1 yıldan fazla dayanması için Şömine yada uygun bir
alanda buyuk bir kabın içerisinde sıkıca kapatılan kavanozları kaynatıyoruz.
·
Kaynar su
soguduktan sonra şiseleri sudan alıyoruz 1 yıldan fazla dayanabileceği için
buzdolabı dışında herhangi bir yerde saklayabiliriz.
Kanlıca Mantarı |
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder