KREMALI
KADAYIF TATLISI
Kardeşim final sınavlarını bitirdi ve geldi. Gelişinin ardından ona bir iki gün izin verdim sonunda ise aramızda bu tatlıyı en güzel kendisi yaptığı için biran önce kendisine yaptırdık ve afiyetle yedik. Ramazan ayında iftar yemeğinden bir süre sonra sıcak yaz günlerinde soğuk soğuk yemek iyi geldi doğrusu. Sizlerede tavsiye ederken afiyet bal şeker olsun diyorum :)
Malzemeler
Kreması
için
- 3 Su bardağı süt
- 2 Çay bardağı şeker
- 1 Çay bardağı un
- 2 Tatlı kaşığı nişasta
- 1 Paket vanilya
- 1 Paket krem şanti
- 1 yumurta sarısı
Kadayıf
için
- 250 gram kadayıf
- 125 gram margarin
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı
Kremayı
hazırlamak için,
- Süt, Şeker, un, nişasta, vanilya ve yumurta sarısını bir tencelerede krema kıvamını alana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Hazırlanan kremayı soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kremaya toz halinde olan krem şantiyi ekliyoruz.
- Mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Ve krema hazır.
Kadayıfı
için;
- Teflon tencerede veya geniş bir teflon tavada margarini eritelim.
- Eriyen yağın üzerine şekeri ve kadayıfları ekleyerek kadayıflar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine cevizi ilave edelim ve 2 – 3 dakika daha kavurup ocaktan alalım.
- Kızaran kadayıfı ayrı bir kabın içine alıyouz. (Kadayıfları ocaktan alıp tencerede bırakırsak kızarmaya devam edecektir.)
- Yaklaşık 30 cm’lik bir borcama kızarttığımız kadayıfların yarısını dökelim ve borcamın tabanına yayalım.
- Kadayıfların üzerine hazırladığınız kremayı dökelim ve üstüne kalan kadayıfları serelim.
- Hazırlanan tatlımızı kare dilimler halinde keselim ve buz dolabına kaldıralım.
- Soğuyan talımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder