Malzemeler
Hamuru İçin:
·
1 su bardağı yoğurt,
·
1 su bardağı sıvı yağ,
·
2 su bardağı ılık su,
·
1 paket yaş maya,
·
1 tatlı kaşığı tuz,
·
1 yemek kaşığı şeker,
·
1 adet yumurta,
·
Un (8 su bardağı kadar).
İç malzemesi için :
- 4-5 adet
patates
- Tuz, karabiber, pul biber
Üzeri İçin:
·
Yumurtanın sarısı,
·
Susam,
·
Çörek otu (isteğe bağlı).
Yapılışı
- Bir kaba ılık suyu, mayayı, toz şekeri koyalım.
- Ilık su içerisinde maya ile toz şekeri eritip, mayanın kabarmasını, yani göz göz olmasını bekleyelim.
- Maya kabardıktan sonra içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
- Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Hamur yoğurduğumuz kabın kapağını kapatalım ve üzerini kalın bir örtü ile örtüp, sıcak kalmasını sağlayalım.
- Hamuru 30 dakika – 1 saat arasında dinlendirelim.
- Bu sırada patatesleri yıkayıp haşlayalım.
- Haşlanan patatesleri soğutalım ve rendeleyelim, üzerine tuz ve baharatlarını ekleyerek karıştıralım.
- Hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlak bir şekilde açarak iç malzemelerini ekledikten sonra kapatıyoruz.
- Tüm hamura aynı işlemi uygulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında mesafe bırakarak dizelim.
- Sonra üzerilerine yumurta sarısından sürüp, susam serpelim.
- Poğaçaları önceden ısıtılmış 185° fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder