Malzemeler
·
4 Adet
Orta Boy Patates (Yaklaşık 500gr),
·
1 Su
Bardağı Süt,
·
1
Yemek Kaşığı Tereyağı,
·
Tuz.
Hazırlanışı:
·
Patatesleri
haşlayalım,
·
Haslanan
patatesleri ezici yerdımıyla ezelelim,
·
Tencere
içerisine tereyağını koyup eritelim. Üzerine patatesleri ilave edelim ve karıştıralım.
·
Üzerine
1 su bardağı soğuk süt ilave edip karıştıralım. Süt ısınıp buhar olup
uçmaya başladığı andan itibaren, pürenin kıvamı gelmeye başlayacak. Bu
aşamada yeterli miktarda tuz ilave edelim ve pürenin tuzunu karar hale
getirelim.
·
Patates
püresi’nin sıvı olmasını isterseniz, ocağı söndürürsünüz. Katı patates püresi
isterseniz, püreyi ocakta fazla tutarsınız ve katı kıvamı elde edersiniz.
Ardından püreniz servise hazır.
·
İsterseniz
karabiber ilave edebilirsiniz. Rulo köftenin yanına ve bir çok salçalı et
yemeklerinin yanına çok yakışır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder