18 Eylül 2015 Cuma

Mantar Kurabiye



Malzemeler
  • 1 paket buğday nişastası
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1/2 paketten bir parmak fazla margarin, oda sıcaklığında yumuşamış
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Üzeri için
  • 1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı
  • Kakao hariç, tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır.
  • Küçük ağızlı bir şişe (maden suyu şişesi gibi) kakaoya batırılarak, kurabiyeye bastırılarak mantar şekli verilir.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece ısılı fırında 20-25 dk pişirilir.
Afiyet Olsun ...



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder