17 Eylül 2015 Perşembe

Ev Yapımı Biber Salçası

Ev Yapımı Biber Salçası
 
Yazın başında bahçemize ektiğimiz domateslerimiz bi harika oldular. Bizde salça yaparak değerlendirelim dedik. Çok güzel olunca biber alıp birde biber salçası yapalım istedik. Bu tarifimi kış hazırlığı olarak sizlere tavsiye ederim.
Şimdiden kolay gelsin J

Yapılışı

Öncelikle biberleri yıkıyoruz. Yıkanan biberleri yukarıdan aşağıya şeklinde 2ye bölerek içindeki topları temizleyerek ayıklıyoruz.
Ardından büyük bir tencere içerisinde kaynatıyoruz. Biberleri soğuduktan sonra biraz küçülterek robottan geçirelim. Acı olmasını istiyorsak kurumuş acı biberleri robotta çekerek ekliyoruz.
Tüm biberlere aynı işlemi uyguladıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatıyoruz.
Salça koyulaşınca ocaktan alalım ve soğumaya bırakıyoruz.
Ev Yapımı Biber Salçasını soğuyunca kavanoza dolduralım ve ağzını sıkıca kapatıp içindeki havanın çıkması için ters çevirelim.
Kavanozu ters çevrilmiş olarak bir gün bekletelim...


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder