17 Eylül 2015 Perşembe

KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ

KÖZLENMİŞ BİBER KONSERVESİ

MALZEMELER (miktarlar isteğe bağlı)
– kırmızı biber (kapya)

SOS İÇİN (Her 1 adet kavanoza)
– 5-6 diş sarımsak
– 1 yemek kaşığı tuz
– 1/3 çay bardağı zeytinyağı
– 1 çay bardağı su

YAPILIŞI
  • Biberler közlenip kabukları ve çekirdekleri temizlenir. közlemek için fırın tepsisine biberler dizilir 200 derece fırında on dk közlendikten sonra diğer tarafı közlenir.
  • Dikine 3-4 parçaya ayrılan biberler yarım kg’lık kavanozlara yine dik şekilde dizilir.
  • Daha sonra tuz, su, zeytinyağı ve dilimlenmiş sarımsaklar bir kapta karıştırılarak hazırlanan sos kavanoza boşaltılır.
  • Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.
  • Derin bir tencerenin dibine bir bez serilir. Kavanozlar da birer beze sarılıp tencereye yerleştirilir.
  • Tencereye kaynar su ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır.
  • Tencereden çıkarılan kavanozlar ters çevrilerek vakumlanması sağlanır.
  • Konserve hazır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder