19 Ağustos 2016 Cuma

Ofiste Şefteli Saati

En Sevdiğim Meyve Şeftali :)
 


İş saati şeftali molası :)

Şeftalilerimi yemek üzereyken aklıma bloğum geldi, epeydir paylaşımda bulunmamışım geçen zamanın farkında bile değilim :( Şeftalilerimi yerken canlandım ve kendime geldim. Bu kısa molamda paylaşım yapma fırsatı bulmuşken harika faydalarından bahsetmek isterim :)
 

Şeftalinin Sağlığa Faydaları

Şeftali bol miktarda C vitaminin yanı sıra A ve B vitamini ihtiva etmektedir. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum açısından zengin şeftali demir ve sodyum açısından da zengindir.

Şeftalinin Sindirim Sistemine Faydaları: Bileşenleri sayesinde böbreklerin çalışmasını ve bağırsakların fonksiyonlarını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatır ve kabızlık sorunları için ise birebirdir. Böbreklerde oluşan kum ve taşın atılımını sağlar aynı zamanda da oluşumunu önlemesi konusunda etkilidir.

Şeftali Kanser Hatsalığını Engelleyebilir: Şeftali bioflavonoid ve  özellikle de karotenoid açısından zengindir. Şeftali hücrelerin hasar görerek kanserin yayılmasına engel olurlar. Ayrıca şeftali tüketimi ağız sağlığının korunmasını sağlar.

Şeftali kalp Sağlığı İçin Faydalıdır: Şeftali kalp sağlığı açısından çok önemli olan potasyum ve lif içermektedir. Zengin lifler kolesterolü sağlıklı seviyede tutar ve bu durum dolaylı olarak kalp sağlığına olumlu anlamda etk eder.

Şeftali İyi Bir Antioksidandır: Şeftali antioksidanlar açısından iyi bir besin kaynağıdır. Özellikle güneş ışığına maruz kaldığınızda oluşan serbest radikaller karşı bünyeyi korumaktadır. Zararlı güneş ışınlarının etkisini kırar. Bunun dışında antioksidanlar vücudu diğer farklı hastalıklardan da korur.

Şeftali Dokuları Korur: Şeftalinin içerdiği C vitamini dokuların sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Bunun dışında dokularda meydana gelen travma sonrası süreçte dokuların hızla iyileşmesine yardımcı olur. Şeftalinin içeridği askorbik asit bağışıklığı güçlendirir ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca kıkırdak ve kemikleri onarmak için yardımcı olur.

Şeftali Sindirim Sistemine Yardımcı Olur: Şeftali, kabızlık soununu kolayca çözebilşr. Zengin miktarda potasyum içeridği için metabolizmadaki pH dengesini arttırır ve sağlıklı bir seviyede tutar. Ayrıca  karbonhidrat sindirimine yardımcı olur.

Şeftali Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Şeftali kilo vermek isteyenler için mükemmel bir besin kaynağıdır. Düşük kalorili bir meyve çeşididir. 100 gram  Şeftali sadece 44 kalori içerir. Bunun dışında tok tutma özelliği vardır.

Kemik Sağlığını Korur: Aşırı miktarda A vitamini eksiği özellikle kemik hastalıklarına yakalanmaya neden olur.  Bol miktarda A vitamini içeren şeftali genelde yaşlılığa bağlı olarak meyana çıkabilecek kemik hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Şeftali Kan Basıncını Seviyesini Dengeler:
Bir şeftali ortalama 285 mg civarında potasyum içerir. Potasyum kan basıncını dengelemek için önemli bir maddedir. Fakat yüksek potasyum böbrek hastaları  ve yaşlı insanlariçin zararlı olabilir. Bu yüzden tüketimine dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder