28 Ağustos 2016 Pazar

Yoğurtlu Kesme Makarna

Yoğurtlu Kesme Makarna
 
İşte kolay ve bir o kadarda pratik anne tarifi :) afiyetler olsun..
 
Malzemeler,
Hamuru için;
500 gr Un
Su
 
Yoğurt Sosu;
2 Su bardağı yoğurt
3 Diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pul biber, nane, toz biber, tuz
 
Yapılışı;
 
Un su ile sert bir şekilde yoğurulur.
Yoğrulan hamur açılır.
Kolay bir şekilde kesmek için, açılan hamurun üzerine un serpilir ve açılan hamur oklavaya sarılır. Oklava çıkarılır ve ince ince kesilmeye başlar.
Kesilen makarnalar istenilen kıvamda haşlanır ve suyu süzülür.
Ayrı bir kapta yoğurt, rendelenmiş sarımsaklar, pulbiber, nane ve tuz karıştırılır.
Karışıma makarnalar eklenir, karıştırılır.
Sos tenceresinde yağı kızdırıp, toz biberi ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
yoğurtlu makarnayı servis kabına alıp, biberli yağı üzerinde gezdirin.
afiyet olsun...
 
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder