17 Ocak 2016 Pazar

Büzgülü Midye Böreği

Büzgülü Midye Böreği


Malzemeler
5 Adet yufka
1 Su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
İç malzemesi
5 adet orta boy haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
Kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı :
  • Öncelikle iç harcımızı hazırlıyalım.
  • Ayrı bir kapta sıvıyağ ve suyu karıştırın.
  • Yufkalardan birini  düz bir zemine yayın ve dört parçaya kesin ve kullanacağınız ilk parçanın üzerine üzerine  fırça yardımıyla sıvı karışımdan her yerine gelecek şekilde bir miktar sürün.
  • Parçanın ucu size doğru baksın.
  • Daha sonra her iki taraftan da tutun ve ortaya doğru katlayıp büzdürün.
  • Yine fotoğraftaki gibi iki ucu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve üzerine bir miktar iç malzemesinden koyun, sonra  yanlardan biraz içe doğru katlayıp, sonra sigara böreği sarar gibi geniş tarafına doğru katlayın ve büzgülü yani pileli kısmı üste bakacak şekilde yağladığınız tepsiye veya  yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
  • Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın
  • İçine sürdüğünüz sıvıdan bir miktar kalmış olmalı ve bu karışıma yumurta sarısını ilave edip karıştırın ve böreklerin üzerine sürün. Eğer sıvı karışım bittiyse, yumurta sarısını 1 yemek kaşığı su ve bir yemek kaşığı sıvıyağla karıştırıp kullanabilirsiniz.
  • Börekleri önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder