16 Ocak 2016 Cumartesi

Piriçli Ispanak tarifi

Pirinçli Ispanak Tarifi
Cumartesi gününden merhabalar. Kahvaltı sonrası evde olduğumuzda öğle yemeğine pişirsem acaba? sorusu gündeme geliyor. Şimdiden afiyet olsun :)




Malzemeler;
  • Yarım kg ıspanak
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 orta boy soğan
  • 1 adet küp şeker
  • Sıvı yağ, tuz, salça

Yapılışı:
  • Ispanakları tektek kontrl ederek derin bir kaba doğruyoruz,
  • Ispanakları yıkıyoruz ve derin bir kaba ıspanakların üzeri geçene kadar su koyuyoruz. Bir kaç damla sirke damlatıyoruz. Yarım saat kadar bekletiyoruz. 
  • Bu sırada diğer malzemeleri hazırlıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz ve salçayla birlikte kavuruyoruz.(ben kış hazırlıkları için yaptığım ev yapımı biber salçasını kullandım.) 
  • İyice temizlendiğine emin olduğumuz ıspanakları da ekliyoruz ve kavuruyoruz. 
  • Sonra küp şekeri, tuzu, yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Ardından suyunu ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz.
  • Yemek piştikten sonra isteğe bağlı olarak yoğurt ile servis ediyoruz.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder