15 Temmuz 2015 Çarşamba

Mısır Haşlama

Mısır Haşlama


Malzemeler;
• 4-5 tane mısır
• 3-4 Mısır yaprakları
• Su (Gerektiği kadar)
Yapılışı:
·      Mısırları yaprak ve püsküllerinden arındırın.
·      Tencereye sığmayacak kadar büyük olan mısırları ikiye bölerek kullanabilirsiniz.Mısırları tencere yerleştirirken aralarına yaprak ekleyin.
·      Mısırların üzerine bastırın ve 1-2 parmak geçecek kadar su ilave edin.
·      Düdüklü tencerenin kapağını kapayıp ocağa koyun.Tencerenin düdüğü dik pozisyonda kalmalı, ilk (tıss) sesinden sonra sağ tarafa indirilmeli. Bu işlemden sonra 20 dakika haşlanmaya bırakın.20 dakikayı geçmemesine özen gösterin.
·      Süre dolunca ocağı kapatıp ve biraz kapağı kapalı bekletin.
·      Mısırı dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Not:
·      20 dakika içinde tam olarak haşlanmamış ise bu size mısırın taze olmadığını da işaret eder. Bu durularda yumuşaması için 5-10 dakika daha yeniden haşlanmalı.
·      Mısır yaprakları kaynayan suyun içine aroma katıp, mısırın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
·      Mısırı tuzlu yemeyi seviyorsanız pişme sırasında kesinlikle tuz ilave etmeyin.Haşlanma sırasında tuz mısırı sertleştirecektir.Servis yapılacağında tuz serpiştirilerek ikram edilebilir.
 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder