15 Temmuz 2015 Çarşamba

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Makarna

Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Makarna 


Malzemeler

  • 1 paket spagetti veya 1 paket fırın makarna
  • 200 gr kıyma
  • 1 kuru soğan, istemezseniz kullanmayabilirsiniz
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, sıvı yağ
Beşamel sos için:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber
Üzeri için:
  • Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

  • Bir tencerede su kaynatılır, içine tuz ve biraz sıvı yağ eklenip, makarnalar ilave edilip 12 dakika pişirilir. Ocaktan alınıp soğuk su eklenir ve süzülür.
  • Bir tencerede yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda sotelenir eğer soğan istemezsek koymayabiliriz, çünkü bazen makarna da soğan sevilmeyebilir, kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyip kıymalı bir sos hazırlıyoruz.
  • Beşamel sos için bir tencerede tereyağı eritilir, un eklenir, kokusu çıkınca soğuk süt eklenir ve çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz, kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz.
  • Kare borcamı yağlıyoruz üzerine makarnanın yarısını koyup üzerine kıymanın hepsini döküp yayıyoruz üzerine kalan makarnayı koyup, beşamel sos ile kaplıyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpiyoruz. 
  • 200 derecedeki fırına veriyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak servis ediyoruz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder