3 Temmuz 2015 Cuma

Izgara tavuk

İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ
 
Cumartesi günü iftar için piknik planımız iptal olursa bizde ızgara keyfimizi balkonda yaparız dedik. E tabi başrol bana düştü. Annem ve babam bahçede yetiştirdiği domates, biber, salatalıkları sularken bende ızgara ateşini yakmaya başladım. Ateş köz haline helince tavukları pişirmeye başladım. Çok eğlenceli olmasının yanında ızgaradan akan yağlarlar ile közlerin alev alması ayrıca heyecanlandırdı beni. Tabi bunun püf noktası ise ateşlenen kısma bir miktar tuz sepmek ve ateşi söndürmek.

Malzeme ve yapılışına gelince,
Herzaman alışveriş yapığınız  tavukcudan yiyeceğiniz kadar ızgaralık tavuk yaptırmak ve üzerine baharatını attırmak olacak. Izgara teline dizmeden önce bir kabın içinde tuz seperek karıştırmayı unutmayın.

Afiyet Olsun....
 
İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ
İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ
Izgara Ateşi
İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder