Salata Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları
- Patates salatasının sosunu, patatesler sıcakken ekleyin ki sos malzemeye iyi nüfuz etsin.
- Salatanın yağını en son ekleyin, çünkü yağ tuzun erimesini engeller.
- Islak salata malzemesi kullanmayın, ıslak malzeme sosun malzemeye nüfuz etmesini engeller.
- Salatanın sosunu bir kapta iyice karıştırdıktan sonra ekletin ki eşit dağılsın.
- Marul ve göbek salatayı metal bıçakla kesmeyin. Bunun yerine ya tahta bıçak kullanın ya da elinizle küçük parçalara ayırın.
- Marulların yaprakları yumuşadıysa sıcak suya sonra tekrar soğuk suya koyarsanız tazelenir.
- Yoğurtlu salata yapacaksınız yoğurdu ve tuzu başka bir kapta iyice çırptıktan sonra malzemeye ekleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder