İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ
Cumartesi günü iftar için piknik planımız iptal olursa bizde ızgara
keyfimizi balkonda yaparız dedik. E tabi başrol bana düştü. Annem ve babam
bahçede yetiştirdiği domates, biber, salatalıkları sularken bende ızgara ateşini
yakmaya başladım. Ateş köz haline helince tavukları pişirmeye başladım. Çok
eğlenceli olmasının yanında ızgaradan akan yağlarlar ile közlerin alev alması
ayrıca heyecanlandırdı beni. Tabi bunun püf noktası ise ateşlenen kısma bir
miktar tuz sepmek ve ateşi söndürmek.
Malzeme ve yapılışına gelince,
Herzaman alışveriş yapığınız tavukcudan yiyeceğiniz kadar ızgaralık tavuk
yaptırmak ve üzerine baharatını attırmak olacak. Izgara teline dizmeden önce
bir kabın içinde tuz seperek karıştırmayı unutmayın.
Afiyet Olsun....
İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ |
İFTARDA IZGARADA TAVUK KEYFİ |
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder