Mısır Haşlama
Malzemeler;
• 4-5 tane mısır
• 3-4 Mısır
yaprakları
• Su (Gerektiği
kadar)
Yapılışı:
· Mısırları yaprak ve püsküllerinden arındırın.
· Tencereye sığmayacak
kadar büyük olan mısırları ikiye bölerek kullanabilirsiniz.Mısırları tencere
yerleştirirken aralarına yaprak ekleyin.
· Mısırların üzerine
bastırın ve 1-2 parmak geçecek kadar su ilave edin.
· Düdüklü tencerenin kapağını kapayıp ocağa
koyun.Tencerenin düdüğü dik pozisyonda kalmalı, ilk (tıss) sesinden sonra sağ
tarafa indirilmeli. Bu işlemden sonra 20 dakika haşlanmaya bırakın.20 dakikayı
geçmemesine özen gösterin.
· Süre dolunca ocağı kapatıp ve biraz kapağı kapalı
bekletin.
· Mısırı dinlendirdikten sonra servise hazır afiyet
olsun.
Not:
· 20 dakika içinde tam olarak haşlanmamış ise bu size
mısırın taze olmadığını da işaret eder. Bu durularda yumuşaması için 5-10 dakika
daha yeniden haşlanmalı.
· Mısır yaprakları kaynayan suyun içine aroma katıp,
mısırın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
· Mısırı tuzlu yemeyi seviyorsanız pişme
sırasında kesinlikle tuz ilave etmeyin.Haşlanma sırasında tuz mısırı
sertleştirecektir.Servis yapılacağında tuz serpiştirilerek ikram edilebilir.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder