Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Makarna
Beşamel Soslu Kıymalı Fırında Makarna
Malzemeler
- 1 paket spagetti veya 1 paket fırın makarna
- 200 gr kıyma
- 1 kuru soğan, istemezseniz kullanmayabilirsiniz
- 1 çorba kaşığı salça
- Tuz, karabiber, sıvı yağ
Beşamel sos için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
Üzeri için:
Yapılışı
- Bir tencerede su kaynatılır, içine tuz ve biraz sıvı yağ eklenip, makarnalar ilave edilip 12 dakika pişirilir. Ocaktan alınıp soğuk su eklenir ve süzülür.
- Bir tencerede yemeklik doğranan soğanlar sıvı yağda sotelenir eğer soğan istemezsek koymayabiliriz, çünkü bazen makarna da soğan sevilmeyebilir, kıymayı, salçayı, tuz ve karabiberi ekleyip kıymalı bir sos hazırlıyoruz.
- Beşamel sos için bir tencerede tereyağı eritilir, un eklenir, kokusu çıkınca soğuk süt eklenir ve çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz, kıvam alınca tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Kare borcamı yağlıyoruz üzerine makarnanın yarısını koyup üzerine kıymanın hepsini döküp yayıyoruz üzerine kalan makarnayı koyup, beşamel sos ile kaplıyoruz ve üzerine kaşar peyniri rendesini serpiyoruz.
- 200 derecedeki fırına veriyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder