MALZEMELER
(miktarlar isteğe bağlı)
– kırmızı biber
(kapya)
SOS İÇİN (Her 1
adet kavanoza)
– 5-6 diş sarımsak
– 1 yemek kaşığı
tuz
– 1/3 çay bardağı
zeytinyağı
– 1 çay bardağı su
YAPILIŞI
- Biberler közlenip kabukları ve çekirdekleri temizlenir. közlemek için fırın tepsisine biberler dizilir 200 derece fırında on dk közlendikten sonra diğer tarafı közlenir.
- Dikine 3-4 parçaya ayrılan biberler yarım kg’lık kavanozlara yine dik şekilde dizilir.
- Daha sonra tuz, su, zeytinyağı ve dilimlenmiş sarımsaklar bir kapta karıştırılarak hazırlanan sos kavanoza boşaltılır.
- Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır.
- Derin bir tencerenin dibine bir bez serilir. Kavanozlar da birer beze sarılıp tencereye yerleştirilir.
- Tencereye kaynar su ilave edilerek 5 dakika daha kaynatılır.
- Tencereden çıkarılan kavanozlar ters çevrilerek vakumlanması sağlanır.
- Konserve hazır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder