Ev Yapımı Biber Salçası
Yazın başında
bahçemize ektiğimiz domateslerimiz bi harika oldular. Bizde salça yaparak
değerlendirelim dedik. Çok güzel olunca biber alıp birde biber salçası yapalım
istedik. Bu tarifimi kış hazırlığı olarak sizlere tavsiye ederim.
Şimdiden kolay
gelsin J
Yapılışı
Öncelikle biberleri yıkıyoruz. Yıkanan
biberleri yukarıdan aşağıya şeklinde 2ye bölerek içindeki topları temizleyerek
ayıklıyoruz.
Ardından büyük bir tencere
içerisinde kaynatıyoruz. Biberleri soğuduktan sonra biraz küçülterek robottan
geçirelim. Acı olmasını istiyorsak kurumuş acı biberleri robotta çekerek
ekliyoruz.
Tüm biberlere aynı işlemi
uyguladıktan sonra tencereye koyup suyunu çekene kadar kısık ateşte
karıştırarak kaynatıyoruz.
Salça koyulaşınca ocaktan alalım
ve soğumaya bırakıyoruz.
Ev Yapımı Biber Salçasını
soğuyunca kavanoza dolduralım ve ağzını sıkıca kapatıp içindeki havanın çıkması
için ters çevirelim.
Kavanozu ters çevrilmiş olarak
bir gün bekletelim...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder