Cumartesi gününden merhabalar. Kahvaltı sonrası evde olduğumuzda öğle yemeğine pişirsem acaba? sorusu gündeme geliyor. Şimdiden afiyet olsun :)
Malzemeler;
- Yarım kg ıspanak
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 adet küp şeker
- Sıvı yağ, tuz, salça
Yapılışı:
- Ispanakları tektek kontrl ederek derin bir kaba doğruyoruz,
- Ispanakları yıkıyoruz ve derin bir kaba ıspanakların üzeri geçene kadar su koyuyoruz. Bir kaç damla sirke damlatıyoruz. Yarım saat kadar bekletiyoruz.
- Bu sırada diğer malzemeleri hazırlıyoruz. Soğanı küp küp doğrayıp tencereye alıyoruz ve salçayla birlikte kavuruyoruz.(ben kış hazırlıkları için yaptığım ev yapımı biber salçasını kullandım.)
- İyice temizlendiğine emin olduğumuz ıspanakları da ekliyoruz ve kavuruyoruz.
- Sonra küp şekeri, tuzu, yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Ardından suyunu ekleyerek pişirmeye bırakıyoruz.
- Yemek piştikten sonra isteğe bağlı olarak yoğurt ile servis ediyoruz.Afiyet olsun…
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder